Fler exempel på bra designprogram

Program som används för att designa finns det nu för tiden en hel del av men vilka är egentligen några av de bästa och vilka program ska man välja när man vill jobba med att bygga upp en poster eller en logotyp? De mest kända programmen är Photoshop och givetvis även Adobe Illustrator vilket är två bra program men kostar en del och långt ifrån de enda som är bra ute på marknaden. Det finns olika designprogram där vissa är konkurrenter och vissa program är extra bra beroende på vilken typ av design man vill jobba med. Är tanken att designa en mall till ett hus eller att designa en logotyp till företaget så kan man kanske behöva använda sig av olika program. Oavsett vad målet med designen är så är några av de bästa programmen ute på marknaden följande fem:

Photoshop är inte det enda designprogrammet

CoreIDRAW är ett desginprogram skapat av det kanadensiska företaget Corel. Programmet är en konkurrent till de större designprogram som bland annat Adobe Illustrator. Programmet har blandat ett mycket bra bitmap verktyg som många av de som använder programmet till jobb gillar på grund av dess lite mer avancerade funktioner. 2018 släpptes den 20:e variationen av programmet. Det är möjligt att testa programmet under en 15-dagars provperiod. Revit Architecture är ett designprogram som ofta används av bland annat arkitekter och de som jobbar med design. I programmet kan man bygga upp en design över hur exempelvis ett hus ska se ut.  Canva är ett enkelt program som är lätt att använda sig av och därför ett bra program för nybörjaren. I programmet kan man bland annat välja att designa posters, logotyper, grafer eller varför inte inbjudningskort. Det finns mallar man kan gå efter eller så ka man välja att jobba från grunden i programmet. Canva är ett bra program att jobba i för nybörjaren men har även massa bra funktioner som kommer att gynna även den som redan tidigare har jobbat med andra designprogram. ArtRage är ett designprogram för den som är intresserad av konst då det är ett slags ritprogram eller rättare sagt ett program inriktat på digitalt måleri. Det finns andra ritprogram ute på marknaden men artrage är antagligen det bästa. Det är möjligt att ansluta programmet till sin ritplatta om man har en sådan vilket också kommer göra programmet enklare att använda sig ut av. Låt kreativiteten flöda och skapa unika målningar med hjälp av de olika penslarna och pennorna som finns i programmet.

iStudio Publisher är ett riktigt bra designprogram till Apples datorer som både tillåter en att rita, lägga in bilder samtidigt som man också kan lägga in olika texter. Med programmet är det möjligt att bland annat skapa mycket kraftfulla posters. Programmet är relativt enkelt att lära sig för nybörjaren men också ett bra program för den som jobbar med design då det också finns flera lite mer avancerade funktioner i programmet. Vill man testa programmet innan man väljer att köpa det så är det möjligt att pröva iStudio Publisher under en 30-dagar period.